Karacasu Vali Saim Çotur Yatılı Bölge Ortaokulu

WEB https://karacasuybo.meb.k12.tr
Adres : KARACASU KARAZİYARET MAH. VALİ SAİM ÇOTUR CAD. KARACASU VALI SAIM ÇOTUR YATILIOLGE OKULU NO: 1A DULKADİROĞLU / KAHRAMANMARAŞ
VİZYON : Öğrencilerimize aile sıcakığını yaşatarak, kişiliklerinin gelişmesini sağlayacak en iyi imkanları sunan, yetiştirdiği insan ve verdiği eğitimle örnek gösterilen, mensubu olmaktan gurur duyulan, saygı ve hoşgörünün ön planda tutulduğu, mükemmelliği kendine ilke edinen bir okul olmaktır.
MİSYON : Atatürk ilkelerine ve milli değerlere bağlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, düşüncelerini ifade edebilen, öz güveni gelişmiş, hoşgörülü, sosyal, paylaşımcı, çevreye duyarlı insanlar yetiştirerek Kahramanmaraş´ta tercih edilen, örnek bir yatılı okul olmak.
BAŞARILAR : 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında voleybol il şampiyonluğu

Öğretim Şekli :ikili Öğretim
Saatler : Ders başlama saati: 08:00 Ders bitiş saati : 12.05
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Okulumuz doğalgaz ile ısınmaktadır.
Servis : Okulumuz için servis bulunmamaktadır.
Ulaşım : Okulumuz Kahramanmaraş - Gaziantep yolu kenarında Karaziyaret mahallesinde Arsan Fabrikaaı yanındadır. Şehir merkezinden sürekli olarak otobüs kalkmaktadır.Çevre yolunu kullanarak şehir hastanesine giden otobüsler ile ulaşım sağlanabilir.Okula ulaşım şehir merkezinden yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerinde Karaziyaret mahallesindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Kahramanmaraş il merkezine 10 km uzaklıktadır
Kontenjan Bilgileri : Pansiyonumuz; 144 erkek, 144 kız öğrenci kapasitesindedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda voleybol, futsal, bocce ve satranç dallarında turnuvalara katılım göstermektedir.
Bilimsel Etkinlikler : 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okulumuzda Tübitak projesi kapsamında çalışmalar yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları :